2017-23-03 | Reactie krant |Vitaminenverlies na magnetrongebruik?

Reactie op voedingsvraag en antwoord in nationale en lokale kranten van De Persgroep.

Mevr. Ay Lin Kho,
Omdat ik niet meer kan koken, krijgen wij van kennisen maaltijden, maar die zijn al gekookt, ik hoef ze in de magnetron warm te maken, zitten er dan nog vitaminen in?
J. van der Rande

Beste J. van der Rande,
Bedankt voor uw vraag.
Er gaan altijd wat nutriënten verloren bij zowel bij koken als bewaren en opwarmen. Het maakt dan niet veel uit of dat met de magnetron gebeurt of op het vuur. De gevoelige vitaminen zijn C en B (voornamelijk folaat en thiamine). Het is een klein deel dat verloren gaat van een paar gevoelige vitaminen, dus u hoeft zich niet al te veel zorgen te maken. Het voordeel van opwarmen is natuurlijk dat je schadelijke bacteriën uitschakelt.
Ik publiceer de vragen altijd op mijn voedingswebsite www.Aylinkho.nl, mocht u daar bezwaren tegen hebben dan hoor ik het graag.
4 april komt er nog één artikel van me in de krant, daarna wil de Persgroep door met iemand anders helaas. Antwoorden op uw voedingsvragen vindt u dan wellicht in mijn boek Gezond & Blij zonder diëten!
Met gezonde groet,
Ay Lin