2017-16-02 | Reactie artikelen krant

Reactie op voedingsvraag en antwoord in nationale en lokale kranten van De Persgroep.

Geachte mevrouw Ay Lin Kho,

Wilde reeds eerder reageren op uw columns. Vleeswaren: wel of niet minderen?  En lekker uit eten en toch afvallen. Met het eerste ben ik volledig met u eens om minder vlees- met name rood vlees- te eten al zou kip ook hierbij moeten behoren. Uw vermeldt er  niet bij of dt de zogenoemde “plofkip” betreft. Al het vlees dat niet van biologische afkomst is moet men proberen te vermijden af zal dit lastig worden. Wij- mijn vrouw en ik- zijn al langer begonnen met minder vlees eten en vleeswaren voor op de brood komt weinig voor. Om een voorbeeld te geven: 1 carbonaat of een ons biefstuk eten wij beiden van. Dat wij minder vlees eten heeft te maken met onze Indische afkomst, wij kunnen dit vervangen door tahoe en tempé en diverse peulvruchten. Met het tweede: mindfulness hierover is veel te weten te komen in boeken over esoterie, het heeft mij geholpen er weer boven op te komen van twee hartinfarcten met een bijna dood ervaring. Raadt u aan het boek te lezen: de Tau van het lichaam dit boek is een leidraad om slank en gezond te blijven leven. Bezit enkele boeken over esoterie.
met vriendelijke groet Arie.

Beste heer Arie Eschweiler,
Bedankt voor uw reactie op mijn krantenartikelen. Goed om te lezen dat minder vlees eten voor vsmmigen geen probleem is. Ik heb ook een reactie gekregen dat het belachelijk is om weinig vlees te eten en niet te doen is.
Inderdaad is creatief zijn in de keuken wel nodig en dan heb je het ook over tahoe, tempe, en peulvruchten. Wat dat betreft zijn andere culturen veel rijker in koken met veel soorten ingrediënten.
Mensen die in het ziekenhuis hebben gelegen met ernstige aandoeningen zijn vaak bereid hun (voedings)leefstijl te veranderen. Goed om te lezen dat ‘Tau’ bij u daaraan bij heeft gedragen. Zo hoop ik met mijn boek Gezond & Blij zonder diëten dat te bewerkstelligen met onbewuste eetgedrag van mensen. Heel interessant hoe je brein je voor de gek houdt als het om voeding gaat.
Ik publiceer de ingekomen reacties op Aylinkho.nl. Bij de krant doen ze dat niet en ik denk dat andere mensen het leuk vinden om te lezen en ook kunnen ze leren van reacties en wellicht hadden ze dezelfde vraag maar nooit de moeite genomen om te reageren! Mocht u daar bezwaren tegen hebben dan hoor ik het graag.
Met gezonde groet,
Ay Lin