2017-10-01 | Reactie 2 |Vlees met mate

Reactie op voedingsvraag en antwoord in nationale en lokale kranten van De Persgroep.

Goedemiddag mevrouw Ay Lin Kho,
In het bovengenoemde artikel schrijft u over het minderen van vlees. Ik kan mij dan wel vinden in de eerste alinea.
Maar in de tweede alinea laat u een 0 wegvallen. U stelt dat niet 500 gram , maar boven de 50 gram ongezond is. Dat is volgens mij onjuist.
Tot slot haalt u in de laatste alinea aan dat je wellicht minder eet als je aan slachterijen dan wel al het dierenleed in de intensieve veehouderij moet denken. Kunt u dit toelichten wat u hier mee bedoeld? Ik kan u nu niet meer volgen.
In afwachting op uw antwoord,
Mvg
Ruth vd Haar

Beste Ruth vd Haar,
Bedankt voor uw reactie op mijn voedingsstuk in de krant.Ik heb het niet heel duidelijk uitgelegd maar de 50 gram per dag klopt, het gaat hier over vleeswaren. Er zijn twee dingen waar we rekening mee moeten houden met vlees, dat is namelijk het vlees bij de avondmaaltijd -500 gram per week- en vleeswaren, de bewerkte vleesproducten -50 gram per dag.
Het laatste stuk is wellicht minder sterk maar ik heb niks geschreven over intensieve veehouderij zoals u zegt. Als dat in de krant staat dan heeft de redactie dit gedaan. Ik probeer alleen duidelijk te maken dat minder vlees eten iets gezonder is én dat het enorm helpt bij ons milieuprobleem. Nederland is een vleesland en het is moeilijk om anders -zonder of minder vlees – te gaan eten. Als ik aan een slachterij denk helpt het mij enorm om minder vlees te eten, dus wellicht ook bij anderen.
Op deze manier is het misschien wat duidelijker en hoop ik dat ik uw vragen heb beantwoord.
Ik publiceer alle vragen op de website Aylinkho.nl, mocht u daar bezwaar tegen hebben, laat het me dan weten.
Met gezonde groet,
Ay Lin Kho