2016-30-11 | Reactie 2 | Geen beleg op brood

Reactie op voedingsvraag en antwoord in nationale krant van De Persgroep. Lees hier het artikel erover: Blakende baby’s.

Beste Ay Lin Kho,

Ik heb uw artikel in het Algemeen Dagblad gelezen. Naar mijn idee maakt u ouders onzeker met uw artikel over voeding. Zelf heb ik geen kleine kinderen meer, mijn kinderen zijn allang het huis uit. Ik ben allang gepensioneerd en kom uit een boerderij en ben dus opgevoed op het platteland. In onze tijd hadden we geen boeken over voeding.
Tegenwoordig wordt veel te veel nadruk gelegd op voeding via allerlei boeken. Ouders kunnen zelf bepalen wat wel of niet goed is voor baby’s.
A. uit de Randstad.

Beste A,
Bedankt voor uw reactie op het voedingsstuk van me in de krant. Het is mijn bedoeling om juiste informatie over voeding en gezondheid te verschaffen op een makkelijke en leuke manier, niet om onzekerheid te creëren.
Er gaan helaas veel indianenverhalen rond over voeding en ook voor baby’s. Ik vind dat ouders goed geïnformeerd moeten worden op allerlei gebied, en voeding is mijn gebied om over te communiceren.
Meestal weten ouders wat goed is voor hun baby maar helaas niet over zoiets complex als voeding. Helaas zie ik continu om me heen dat ouders door onwetendheid niet de verantwoorde keuzes maken die ze wel zouden maken als ze een stuk achtergrond weten, bijvoorbeeld over smeerworst en smeerkaas, die veel mensen op brood smeren. Ook bij baby’s en dreumesen.
Ook klopt het dat er vroeger minder informatie voorhanden was, bijvoorbeeld internet, maar er waren vroeger wel degelijk veel boeken geschreven en ook in de krant is een katern over voeding niks nieuws. Een reden dat men vroeger veel gezonder at dan nu heeft ook te maken dat er geen kant-en-klare maaltijden en pakjes waren en dat er verse en dus gezonde kost op tafel kwam. Vrouwen gingen immers naar de huishoudschool en leerden zelf koken. Hoeveel mensen doen dat nu nog? (Echt zelf koken zonder iets vanuit de fabriek dus). En dan heb ik het niet over uw maar over de nieuwe generaties.
Uw reactie plaats ik graag bij de publicaties van de krant naast de andere inzendingen op mijn website Aylinkho.nl. Mocht u daar bezwaar tegen hebben dan hoor ik dat graag.
Met gezonde groet,
Ay Lin