2016-22-11 | Reactie 1 | Geen beleg op brood

Reactie op voedingsvraag en antwoord in nationale krant van De Persgroep. Lees hier het artikel erover: Blakende baby’s.

Beste mevrouw Linkho,
In het AD van vandaag las ik over het zout in (smeer0kaas en leverpastei en dat dat dus niet goed is voor baby’s en peuters. Ik wist dat niet (nou ben ik ook al uit de kleien kinderen). ik denk dat heel veel ouders dat niet weten. het zou goed zijn als daar wat meer aandacht voor is. Wat mij ook verbaasd: er zijn bijna geen rijstwafels meer zonder (zee)zout. Dat terwijl juist rijstwafels veel aan kleine kinderen worden gegeven.
Met vriendelijke groet,
Saskia

Beste Saskia Boer,
Bedankt voor uw reactie op het voedingsstuk van me in de krant. Het klopt inderdaad dat veel mensen niet weten dat er in bewerkte producten ontzettend veel zout zit (ook in kaas en salami) en dat je daar dus mee uit moet kijken. Voor jezelf maar al helemaal voor kinderen en baby’s. Ook is het erg jammer dat kinderdagverblijven gewoon smeerworst en smeerkaas serveren. Toch is het niet gek dat ze dat doen, want ze zijn geen voedingskundigen. Ze kijken dan ook helaas niet eerst bij het Voedingscentrum of iets wel of verantwoord is.
Ook in rijstewafels zit zout, ja. Na een lange zoektocht van mijn nicht kwam ik erachter dat alleen in die van de Kruidvat geen zout zit, dus die is dan prima!
Ik schrijf over gezonde voeding en  zo hoop ik dat mensen de juiste informatie krijgen, dus dat is bij in ieder geval één persoon gelukt. Dat is ook de reden dat ik Gezond & Blij zonder diëten heb geschreven op een zo makkelijk mogelijke manier zodat het voor veel mensen leuk is.

Lees het uitgebreide artikel over zout en beleg op brood op mijn website: http://nl.aylinkho.com/8713/blakende-babys/ maar aangezien uw kinderen niet klein meer zijn is het leuker om mijn voedingsartikelen te lezen en niet mijn Babyblog!
Uw reactie plaats ik graag bij de publicaties van de krant op mijn website. Mocht u daar bezwaar tegen hebben dan hoor ik dat graag.
Met gezonde groet,
Ay Lin