2016-27-10 | Reactie 1 | Pizza Nutella als toetje

Reactie op voedingsvraag en antwoord in nationale krant van De Persgroep. Lees hier het originele stuk over Pizza Nutella als toetje.

Eindelijk lees ik waarom je na het eten zo’n behoefte hebt aan zoet. Ik heb dat al jaren. Eerst was het een stukje chocolade na het eten en dat gaf mij een voldoening. Toen ik erachter kwam dat ik na het eten van veel chocolade last kreeg van onrustige benen. Ben ik daarmee gestopt. Maar die drang na het eten om iets zoets te nuttigen blijft aanhouden. In mijn jeugd kookte mijn moeder altijd heerlijk en gezond maar het toetje was altijd iets zoets. Nu heb ik weleens gehoord dar dit een gezonde reactie is. Ook mijn zoon heeft die tic. Ik heb altijd wel iets zoets in huis maar het moet een heerlijk snoepje zijn waar ik van kan genieten. Mijn leeftijd is 78 gewicht ook 78 en mijn lengte 1 76 en geen medicatie en nog vitaal. Tot nu toe heeft het voor mij geen nadelige gevolgen en geniet ik van iets zoets na het eten.
Vr.. Gr. Hilda Luppes Dedemsvaart.

Beste Hilda Luppes Dedemsvaart,
Bedankt voor uw reactie op mijn krantenartikel. Heel leuk en goed te lezen dat u vitaal en gezond bent. Met een gezond leef- en eetpatroon inclusief chocola of iets zoets is dat heel goed mogelijk. Het is juist vreemd als mensen dan denken dat je niet gezond bent als je zoete dingen eet.
Het is een leuke aanvulling op het artikel. Ik publiceer mijn artikelen en reacties ook op mijn website Aylinkho.nl: http://nl.aylinkho.com/8755/2016-10-nationale-krant-pizza-nutella-als-toetje/
Is het goed als ik uw reactie daar op zet? Graag hoor ik van u.
Met gezonde groet,
Ay Lin